Contact

Aqua Unique realiseert Waterspeeltuin

Net zoals zwembaden thuis geëvolueerd zijn naar een stuk van de leef- en woonomgeving, zo kent ook het openbare zwembad een evolutie. Consumenten stellen steeds hogere eisen waardoor een zwembad steeds meer te bieden moet hebben. Het zwembad moet een plek worden waar sport en waterplezier de boventoon voeren en waar de consument meer kan doen dan alleen maar baantjes zwemmen.  

Dit zien wij ook terug in de aanvragen van onze opdrachtgevers. Waar vroeger alleen een zwembad voldeed, komt nu veel meer bij kijken om aan de wensen van de consumenten tegemoet te komen. Zo wordt er steeds vaker gekozen om naast het zwembad ook een wellness faciliteiten te intergreren of een waterspeeltuin te realiseren. 

Aqua Unique heeft voor het openbare zwembad S&R de Waterperels is de Lier (BE) het buitenzwembad en de daarbij horende waterspeeltuin gerealiseerd. De HDPE platen zijn hiervoor speciaal gefabriceerd in de door hun gewenste zandkleur.  

Zwembad 

Voorgaande jaren heeft Aqua Unique de buiten zwembaden van S&R de meerminnen in Beveren en S&R Olympia in Brugge gerealiseerd. Hieruit vloeide het volgende project voor S&R de waterperels voort. Daarvoor is een buitenzwembad en een kinderzwembad met speel elementen vervaardigd 

Waterspeeltuin 

De Waterspeeltuin bestaat uit een ondiep kinderzwembad met speel elementen. In het zwembad zijn buizen geintergreed die het water verschillende kanten op laat spuiten. Kinderen voelen zich van nature aangetrokken door water en vinden in een interactieve waterspeeltuin een veilige en gezonde speelomgeving. De waterspeeltuinen zetten aan tot langdurig en veel bewegen en dragen zo bij aan de gezondheid en de ontwikkeling van kinderen. Door de inactiviteit van waterspeeltuinen worden kinderen gestimuleerd om samen te werken, te leren en creatief om te gaan met spannende uitdagingen. Zo dragen waterspeeltuinen bij aan de ontwikkeling van kinderen. (Gebaseerd op een reportage van D. Hermans in het vakblad Zwembadpro).