Contact

Tuin als vakantieoord

Tuin als vakantieoord artikel BN de Stem

Van je tuin een vakantieoord maken:
West-Brabanders bereiden zich voor op vakantie rondom huis

Het zijn onzekere tijden. Kunnen we eigenlijk wel op vakantie? En zo niet, hoe zorgen we dan toch voor ontspanning? West-Brabant wil de vrije dagen thuis zo ontspannen mogelijk doorbrengen. In eigen tuin. En dat merken de ondernemers die zwembaden, veranda's en buitenkeukens maken. 

Fee Buurmans en Nicole Roelands 07-05-20, 11:15 Bron: BN DeStem

 

Wie vakantie zegt, zegt ook zwemmen. Nu die vliegvakantie onzeker is, merken zwembadboeren dat West-Brabanders dat zwemplezier graag naar hun eigen tuin verplaatsen. ,,Gekkenhuis is het. Waar we normaal 10 aanvragen per week krijgen, zijn dat er nu 120.” Vestigingsmanager Vilem Hanusch van Roosen Zwembaden in Dongen heeft er er druk mee. ,,Mensen zijn nu op zoek naar ontspanning rondom het huis. Daar zit veel impulsaankoopgedrag bij, maar ook mensen die er al langer mee in het hoofd rondliepen en nu de stap zetten.”

Niet alleen het coronavirus is aan te wijzen als oorzaak van die plotse stijging,  ook het mooie weer speelt mee. ,,Het zwemseizoen is eerder begonnen.”

Een investering waar goed over nagedacht wordt

De vraag is hoog, maar wie nu een zwembad bestelt, kan deze zomer nog niet zwemmen. ,,We moeten soms ook mensen teleurstellen. Je kunt er niet van uitgaan dat het een maand later geplaatst kan worden. Zwembadbouwers zijn over het algemeen kleine bedrijven die op dit moment overspoeld worden.” 

De aanvragen zijn met 300 procent gestegen

Erik van Schilt, Aqua Unique

Dat kan ook Erik van Schilt van Aqua Unique in Steenbergen beamen. ,,Het is het drukker dan ooit. De aanvragen zijn met 300 procent gestegen.” Van Schilt ziet onder meer klanten die een paar jaar geleden een offerte hebben aangevraagd nu terugkomen. ,,Zij zien nu een ideaal moment om de knoop door te hakken. Bij ons kost een zwembad tussen de 50.000 en 100.000 euro. Een investering waar goed over nagedacht is.”

,,Vóór het seizoen een zwembad in je tuin, dat is niet realiseerbaar", zegt van Schilt. ,,We zijn al aan het plannen voor na het seizoen. Die klanten kunnen volgend jaar van hun zwembad genieten.” 

Tóch genieten in deze moeilijke tijden

Wie nu al kan zwemmen, is de familie Timmers uit Ossendrecht. Aqua Unique legt de laatste hand aan hun zwembad. ,,Hoe mooi wil je het hebben in deze tijden van thuis zitten? We hebben al gezwommen, de timing is perfect”, zegt Sandra Timmers. 

We hebben al gezwommen, de timing is perfect

Sandra Timmers

,,Maar je beslist zoiets niet van de één op andere dag. We zijn er wel twee jaar mee bezig geweest. We hebben op meerdere plekken gekeken en uiteindelijk in januari het eerste gesprek met Aqua Unique gehad. Ik verwacht niet dat we deze zomer op vakantie kunnen. Maar op deze manier kunnen we toch genieten in deze moeilijke tijden.”