Contact

Uw eigen binnenzwembad

Wilt u het hele jaar door van uw eigen binnenzwembad genieten en zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan onderhoud? Dan is een binnenzwembad een ideale keuze. Past dit niet in uw huidige woning, dan is een uitbouw wellicht een optie. En wilt u een binnenzwembad realiseren in uw nieuwbouwwoning, dan kunt u het zwembad uiteraard meteen meenemen in uw plannen.
Kortom, er is van alles mogelijk. Lees snel verder om alles rondom het aanleggen van uw eigen binnenzwembad voor in huis te weten te komen.  

De mogelijkheden van binnenzwembaden voor in huis

Er zijn tal van mogelijkheden van binnenzwembaden voor in huis. Er is meer mogelijk dan u denkt. In feite kan alles, zolang we het kunnen bouwen. Een binnenzwembad op maat maken is dan ook een leuke uitdaging. U kunt met ons een vrijblijvende afspraak maken ter oriëntatie en informatie. We trekken nooit een te grote zwembroek aan, en voorzien u graag van eerlijk advies over de mogelijkheden in uw situatie. 

Binnenzwembad op maat

Wij maken al onze zwembaden compleet op maat en houden daarbij rekening met al uw wensen. Dit doen we al tijdens het ontwerp. Kies er bijvoorbeeld voor om, naast een binnenzwembad, de ruimte te veranderen in een thuis-wellness. Een whirlpool kan hierbij dan niet ontbreken. Ook uw whirlpool kunnen wij voor u op maat ontwerpen en vervaardigen. We integreren de whirlpool zelfs in of aan uw zwembad.

De juiste installatie

Een binnenzwembad is over het algemeen een ingewikkelder project dan een buitenzwembad, omdat er met meer factoren rekening gehouden moet worden. Zo verandert het leefklimaat in uw huis, wanneer er zo’n grote hoeveelheid water in uw woning komt. Een tip hierbij is om te zorgen voor een goede klimaat- of ontvochtigingsinstallatie, zodat de lucht in uw zwembadruimte niet te warm of te koud is en het vocht goed wordt afgevoerd.

Voorbeelden van binnen en buitenzwembad

Wil je inspiratie opdoen met voorbeelden van buiten en/of binnenzwembaden? In de afgelopen jaren hebben wij een breed scala aan binnenzwembaden mogen leveren aan zowel particulieren, ondernemers en grote bedrijven en hotels. Voorbeelden hiervan vind u terug op onze projecten pagina.

De voordelen van privé zwembad binnen uw huis

binnenzwembad voorbeelden

Zowel een buiten als binnenzwembad kan verwarmd worden met de juiste installatie. Een voordeel bij een privé zwembad in uw woning, is in ieder geval dat de verwarmingskosten lager zijn. Het water blijft warmer vanwege de binnentemperatuur. Dit bespaart ook energieverlies. Vanuit dat opzicht is een privé binnenzwembad ook een energiezuinigere variant. Anderzijds is een goede ontvochtigingsinstallatie wel nodig.

Het grootste voordeel aan een privé binnenzwembad is dat u volledig in alle rust kunt genieten. U loopt bij wijze van spreken met uw badjas naar het zwembad. De eerste stappen voelen heerlijk verwarmd aan. En na het rustgevende ochtendzwemmen bent u fris en vol energie om het maximale uit een nieuwe dag te halen. Terwijl u dit doet geniet u van volledige privacy. Ook dat is wel zo prettig. Omdat uw binnen zwemt, kan dit het gehele jaar door.

Een 'van-binnen-naar-buiten-zwembad'

Het is mogelijk om een ‘van binnen naar buiten zwembad’ op maat te laten maken. Veel mensen vinden deze overgang prettig. U stapt vanuit binnen in uw eigen verwarmde privé zwembad, om vervolgens baantjes naar buiten te trekken.

Wij zijn ervaren in het bouwen van hoge kwaliteit buiten- en binnenzwembaden (of de combinatie daarvan). 

Een luxe binnenzwembad aanleggen

Het laten aanleggen van binnenzwembaden is complexer dan het realiseren van buitenzwembaden. Gezien de uitdaging is het logisch dat veel mensen kiezen voor het aanleggen van luxe binnenzwembaden. Ze willen het in één keer goed doen.

Wat is het verschil tussen een binnen- en buitenzwembad?

Een luxe zwembad beschikt over wellnessfaciliteiten. Een binnenzwembad kan zo luxe gemaakt worden als u wil. Wilt u graag een buisbank met massagestroom? Of wellicht een jetstream om tegen de stroming in te zwemmen? Er is heel veel mogelijk.

Veel zwembadbouwers leveren de gewenste wellnessfaciliteiten. Wij van Aqua Unique zijn er trots op dat we een exclusieve kwaliteit en ervaring bieden. We gaan alleen voor de hoogste kwaliteit. Zo vervaardigen wij onze luxe binnenzwembaden met HDPE-materiaal. Dit biedt enkele unieke voordelen, waaronder een zeer lange levensduur met 15 jaar garantie én weinig onderhoud aan uw zwembad.

Hoeveel kost een binnenzwembad bouwen?

De kosten voor een binnenzwembad bouwen is geheel afhankelijk van de situatie. Het bouwen van een binnenzwembad doen wij op basis van prefab. De kosten hiervoor is afhankelijk van de grootte. Daarnaast zijn er veel opties om het zwembad geheel naar eigen behoefte te laten bouwen. Denk aan een (extra) inlooptrap, een ligbank en ook wellnessfaciliteiten.

De kosten van installatie- en constructiewerkzaamheden kunnen we het beste inschatten bij u op locatie. Wij komen graag vrijblijven langs om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact met ons op zodat wij een deskundig advies kunnen verstrekken op basis van uw persoonlijke situatie.

Wij komen graag bij u langs

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Maak snel een vrijblijvende afspraak.