Contact

HDPE zwembad bouwen? Aqua Unique is dé specialist in inbouw HDPE zwembaden

Wilt u baden in luxe en denkt u na over een zwembad in de tuin? En wilt u graag een uniek zwembad op maat, van het meest hoogwaardige materiaal dat op de markt is? Kies dan voor een zwembad van Aqua Unique. Wij zijn dé specialist in inbouw HDPE zwembaden (High Density Polyethyleen). HDPE zwembad laten bouwen of wilt u meer weten over dit materiaal? Ontdek het op deze pagina.

Wat is een HDPE zwembad?

High Density Polyethyleen (HDPE) is een thermoplastic: een kunststof die, na verhitting, goed plooibaar en vouwbaar is. Eenmaal afgekoeld is het zeer vormvast. Dit maakt HDPE het perfecte materiaal om zwembaden te produceren. Hierdoor wordt een HDPE zwembad steeds bekender én populairder. Een HDPE zwembad van Aqua Unique kan snel geplaatst worden én is van hoge kwaliteit.

Voordelen en nadelen van een HDPE inbouw zwembad?

Een HDPE inbouw zwembad heeft verschillende voordelen. Zo is een HDPE bak in elke vorm en formaat mogelijk en is het een materiaal van hoge kwaliteit. Een ander voordeel van een HDPE inbouw zwembad is dat er nagenoeg geen onderhoud aan nodig is. Het zwembad is UV-bestendig en verkleurd niet. Hierdoor bent u gegarandeerd van een HDPE zwembad dat een leven lang mee gaat. Wat wel belangrijk is om te benoemen is doordat een HDPE inbouw zwembad uit één geheel bestaat, er altijd een hijskraan nodig is om het zwembad te kunnen plaatsen.

Het verschil tussen HDPE en andere soorten kunststof zwembaden

Vroeger werden zwembaden vaak gemaakt van folie. Een tijdrovend proces, omdat eerst een bouwkundige bak ingegraven moet worden, waarin vervolgens de laag folie werd aangebracht. Naast dat het een tijdrovende klus is, is met een folie zwembad de kans op lekkages groter. Een zwembad van HDPE, daarentegen, is sneller te plaatsen en de kans op lekkages is nagenoeg nul. Er bestaan ook betegelde zwembaden met weinig kans op lekkages, maar waarvan het onderhoud toch wel het grootste bezwaar is. Wilt u liever genieten van uw zwembad, zónder veel onderhoud? Dan is een zwembad van HDPE de beste oplossing. Omdat deze zwembaden uit één geheel bestaan, kan er ook geen vuil in voegen of randen achterblijven. Veel van de standaard verkrijgbare zwembaden zijn gemaakt van polyester. En hoewel daar in principe niet veel mis mee is – los van het feit dat de kleur kan vervagen – is het natuurlijk veel fijner om een uniek, eigen ontworpen zwembad te hebben. Met daarin luxe extra’s zoals een bruisbank of een jetstream. Door te kiezen voor een op maat gemaakt HDPE zwembad van Aqua Unique stelt u uw eigen zwembad zelf samen én kunt u er snel van genieten.

De kosten voor het inbouwen van een HDPE zwembad

De kosten voor het inbouwen van een HDPE zwembad zijn afhankelijk van het totaalplaatje. Bij Aqua Unique kunt u uw HDPE zwembad helemaal zelf laten ontwerpen. Wanneer wij al uw wensen besproken hebben, kunnen we de exacte kosten voor een HDPE zwembad gaan berekenen. Wist u al dat u bij ons terecht kunt voor het laten ontwerpen en aanleggen van uw tuin? Zo hoeft u maar met één partij te overleggen en hoeft u geen ingewikkelde planningen op elkaar af te stemmen. Wij zorgen ervoor dat uw zwembad wordt geplaatst, dat eventuele andere faciliteiten worden geïnstalleerd én dat uw tuin perfect wordt afgewerkt.

Een HDPE zwembad in een kleine tuin of juist een groot luxe HDPE inbouw zwembad? Bij Aqua Unique is alles mogelijk

Of u nu een HDPE zwembad in een kleine tuin wilt, of juist een groot luxe HDPE inbouw zwembad. Bij Aqua Unique maakt dat niets uit. Aqua Unique ontwerpt én realiseert het HDPE zwembad van uw dromen. Een zwembad met een loungebank en jetstream, of een HDPE zwembad met een overkapping en een buitendouche. Vertel ons al uw wensen en onze vakmensen gaan voor u aan de slag.

Kwalitatieve HDPE zwembaden voor de beste prijs? Contacteer ons voor de mogelijkheden

Een onderhoudsvriendelijk zwembad dat niet verkleurd én in ieder gewenst formaat mogelijk is, dat is een HDPE zwembad. Bij Aqua Unique realiseren we een échte eyecatcher in uw tuin. Wij realiseren uw HDPE zwembad voor een eerlijke prijs. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij ook uw droomzwembad kunnen realiseren.

Wij komen graag bij u langs

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Maak snel een vrijblijvende afspraak. 

Denkt u over een zwembad?

Al ruim 35 jaar de zwembadspecialist

De specialisten van Aqua Unique ontwerpen en realiseren al ruim 35 jaar unieke openbare en particuliere zwembaden op maat. Binnen of buiten, in iedere vorm en kleur die u wenst en vervaardigd van hoogwaardig materiaal.