Contact

HDPE zwembad bouwen? Aqua Unique is dé specialist in inbouw HDPE zwembaden

Wilt u baden in luxe en denkt u na over een HDPE-zwembad in de tuin? Wilt u graag een uniek zwembad op maat, van het meest hoogwaardige materiaal dat op de markt is? Kies dan voor een HDPE zwembad van Aqua Unique. Wij zijn specialist in inbouwzwembaden van HDPE (High Density Polyethyleen). Een HDPE-zwembad laten bouwen? Of wilt u meer weten over dit materiaal? Ontdek het op deze pagina.

Wat is een HDPE-zwembad?

High Density Polyethyleen (HDPE) is een thermoplastic: een kunststof die, na verhitting, goed plooibaar en vouwbaar is. Eenmaal afgekoeld is het zeer vormvast. Dit maakt HDPE het perfecte materiaal om zwembaden te produceren. Het materiaal is ijzersterk, uv-bestendig en heeft een ontzettend lange levensduur. Hierdoor is HDPE ideaal voor het vervaardigen van zwembaden. Een HDPE-zwembad van Aqua Unique kan snel geplaatst worden en is van hoge kwaliteit.

De voordelen en nadelen van een HDPE inbouwzwembad

Een HDPE inbouwzwembad heeft verschillende voordelen. Zo is een HDPE-zwembad in elke vorm en in elk formaat mogelijk. Het materiaal kent vele voordelen:

  • Lange levensduur: HDPE is een harde kunststof van hoge kwaliteit die garant staat voor een lange levensduur.
  • Hoge kwaliteit: HPDE is zeer sterk. Wij produceren alle HDPE-zwembaden met een materiaaldikte van minimaal 10 millimeter.
  • Onderhoudsvriendelijk: Het zwembad is gemakkelijk te onderhouden dankzij de gladde afwerking van de kunststof. Hierdoor kan vuil zich niet gaan hechten. Onderhoudsarm noemen wij dat.
  • Milieuvriendelijk: HDPE kent een decennia lange levensduur. Daarnaast kan HDPE volledig worden gerecycled.  
  • Kleurvast: Onze HDPE-platen laten wij speciaal produceren met een extra UV-stabilisator. Hierdoor zal het niet verkleuren en er altijd stralend uitzien.
  • Vormvrijheid: Ieder zwembad wordt volledig naar wens op maat gemaakt. Iedere vorm en iedere maat is mogelijk. Hierdoor is ieder zwembad uniek. Ook de elementen in het zwembad, zoals een trap, worden op maat gemaakt.

De verschillen tussen HDPE-zwembaden en andere soorten zwembaden

Zwembaden zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Ze zijn er van beton, maar er zijn ook polyester zwembaden en zelfdragende zwembaden van HDPE. Daarnaast zijn er inox zwembaden. Ieder zwembad heeft voor- en nadelen, waar we u graag alles over vertellen.

Bouwkundige zwembaden van beton, afgewerkt met folie of tegels

Een bouwkundige zwembad bestaat in de basis uit beton. Voor een mooie afwerking kan dit type bad bekleed worden met tegels, folie of een speciale laag die de betonlook behoudt. Wilt u een zwembad met een betonlook of mozaïek? Dan is een bouwkundig zwembad de juiste keuze. Het voordeel van een betonnen zwembad is dat het 100% maatwerk is, en er heel veel mogelijk is in de afwerking. Daarentegen is de productie van dit zwembad een tijdrovende klus. Een afwerking met tegels en mozaïek vraagt echter om veel onderhoud.

 

Monoblock zwembaden van vinylester of polyester

Monoblock zwembaden bestaan uit één geheel, vandaar de naam. Tijdens de productie wordt het materiaal vinylester, polyester of keramisch composiet, in een mal gespoten. Deze zwembaden kenmerken zich doordat het standaard maat zwembaden zijn. De afmetingen en de indelingen van de zwembaden staan vast.

Is een standaard maat zwembad voor u voldoende? Dan kunt u kiezen voor een monoblock zwembad van bijvoorbeeld polyester. Doordat deze baden in een mal worden gegoten, hebben deze baden een strakke afwerking. Ook hebben ze daardoor een snelle installatie tijd, net als HDPE zwembaden. Daarentegen zijn zwembaden van polyester gevoelig voor osmose en verkleuring door de uv-stralingen van de zon. Daardoor gaan ze minder lang mee dan bijvoorbeeld HDPE zwembaden. 

Zelfdragend inbouwzwembad van HDPE

Bij een zelfdragend inbouwzwembad van HDPE is er geen betonnen constructie nodig. Hierdoor kan het zwembad snel bij klanten worden geïnstalleerd. Daarnaast is het materiaal ijzersterk en uv-bestendig. Zo heeft dit type zwembad een lange levensduur. U heeft zo jarenlang zwemplezier, zonder verlies van kwaliteit. De zwembaden van HDPE worden volledig op maat gemaakt en onderhoudsarm.

Een onderhoudsarm maatwerkzwembad

Wilt u een maatwerkzwembad, met weinig onderhoud en waar u nog decennia lang van kan genieten? Dan is een inbouwzwembad van HDPE de juiste keuze. Aqua Unique is de specialist in de productie en installatie van inbouwzwembaden van HDPE. Maak het zwembad helemaal naar wens met extra luxe opties, zoals een bruisbank of een jetstream.

De kosten voor het inbouwen van een HDPE zwembad

De kosten voor het inbouwen van een HDPE-zwembad zijn afhankelijk van het totaalplaatje. Bij Aqua Unique kunt u uw HDPE zwembad helemaal zelf laten ontwerpen. Wanneer wij al uw wensen besproken hebben, kunnen we de exacte kosten van een HDPE-zwembad gaan berekenen en ontvangt u een passende offerte. Na overeenstemming zorgen we ervoor dat uw zwembad wordt geplaatst en perfect wordt afgewerkt.

Bij Aqua Unique is alles mogelijk, dus maak er gebruik van

Of u nu een HDPE-zwembad in een kleine tuin wilt, of juist een groot luxe zwembad, bij Aqua Unique maakt dat niets uit. Aqua Unique ontwerpt en realiseert een HDPE zwembad naar wens. Dat is bijvoorbeeld een zwembad met een loungebank en jetstream, of een HDPE zwembad met een overkapping en een buitendouche. Vertel ons al uw wensen en onze vakmensen gaan voor u aan de slag.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Een HDPE-zwembad is onderhoudsvriendelijk, verkleurt niet en is in ieder gewenst formaat mogelijk. Bij Aqua Unique realiseren we een echte eyecatcher in uw tuin. Wij realiseren uw HDPE zwembad voor een eerlijke prijs. Neem contact met ons op. Vul ons contactformulier in of bel naar 0167 56 09 05.

Wij komen graag bij u langs

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Maak snel een vrijblijvende afspraak. 

Denkt u over een zwembad?

Al ruim 35 jaar de zwembadspecialist

De specialisten van Aqua Unique ontwerpen en realiseren al ruim 35 jaar unieke openbare en particuliere zwembaden op maat. Binnen of buiten, in iedere vorm en kleur die u wenst en vervaardigd van hoogwaardig materiaal.