Contact

Maritiem trainingszwembad in Rotterdam

Maritiem trainingsbad in Rotterdam

Voor de opdrachtgever Delta Safety training hebben wij het grootste maritiem trainingsbad van de Benelux geplaatst. Delta Safety Training is een internationale opleider op het gebied van veiligheid.

In het centraal trainingscentrum in Rotterdam zijn 7.000 m2 indoor hoogwaardige trainings- en praktijkopstellingen aanwezig, waaronder het grootste maritieme trainingsbad van de Benelux met een effectieve lengte van 30 meter. Het bad is 12,5 meter breed en 3 meter diep en voorzien van allerlei moderne extra’s, waaronder een sterke regelbare stroming.

In onze werkplaats hebben we alle schoten voor het zwembad in delen gemaakt. Vervolgens zijn deze schoten met een vrachtwagen naar Rotterdam vervoerd, waar het totale zwembad in elkaar is gezet. Hier heeft het hele team van Aqua Unique twee weken lang hard aan gewerkt. Om de druk van het water aan te kunnen, is er rondom dit zwembad een stalen constructie gebouwd die de kracht van het water opvangt. Er kan een miljoen liter water in het bad, dus het vullen duurde enkele dagen. De opening van het trainingsbad is feestelijk gevierd met een openingsavond. 

Opdrachtgever: Delta Safety Training

Plaats: Rotterdam, Zuid-Holland

Project: Maritiem trainingsbad