Contact

Ontwerp en aanleg van zwembaden

Wij maken al onze zwembaden op maat in onze werkplaats. Ieder zwembad is uniek en daarom is ook ieder ontwerp- en aanlegproces uniek. In grote lijnen doorlopen we deze drie stappen:

HET JUISTE ADVIES ONGEACHT DE SITUATIE

Zo werken wij

  • Ontwerp

    Tijdens een vrijblijvende afspraak komt één van onze specialisten bij u langs om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken én de beoogde locatie van het zwembad op te meten. U krijgt een globale schets en een prijsopgave. Daarna gaat ons team aan de slag om een gespecificeerde offerte en een 3D-ontwerp te maken. Vervolgens komt u langs in onze showroom, waar we u de mogelijkheden demonstreren in ons demo-zwembad. Indien u dat wenst, passen we het ontwerp en de offerte daarna nog aan. 

  • Prefab

    Komen we tot een overeenkomst, dan maken wij een planning voor het vervaardigen van het zwembad. We maken al onze zwembaden zelf in onze eigen showroom. De HDPE-platen worden op maat gemaakt en het zwembad krijgt zijn uiteindelijke vorm. Aan de zijkanten van het bad zorgt een ribbenconstructie voor de stevigheid. Ook brengen we wellnessfaciliteiten, zoals een zitbank, loungeplateau of bruisbank aan in het zwembad. Wanneer het zwembad klaar is wordt het, afhankelijk van de grootte, in zijn geheel getransporteerd naar de plaats van bestemming. 

  • Plaatsing

    Op de geplande plaatsingsdatum wordt ’s ochtends het gat gegraven, waarna het zwembad wordt geplaatst. Dit proces gebeurt doorgaans in één dag. Wanneer het bad eenmaal op zijn plek staat, kan het worden gevuld met water. In verschillende lagen worden de buitenranden aangevuld met stabilisé, een mengel van zand, cement en water dat na uitharding een massief geheel wordt. In de zijribben zijn wapeningsstaven bevestigd, die in combinatie met de stabilisé zorgen voor een compact en stevig geheel. Als het bad bijna volgelopen is met water, storten we een betonstrook rondom het bad. Hierop bevestigen we de afdekrand. Tot slot installeren we de filterinstallatie. 

Van ontwerp tot realisatie. Een compleet project in vogelvlucht