Contact

Zwembaden van HDPE

Wij maken onze zwembaden van High Density Polyethyleen, (afgekort: HDPE). Dit is een thermoplastic, wat betekent dat het na verhitting plooibaar en vormbaar wordt. Na het afkoelen neemt het weer een vaste vorm aan. Die eigenschap maakt HDPE een perfecte kunststof om te bewerken én zwembaden van te vervaardigen

De voordelen van HDPE zijn

  • Breed inzetbaar
  • Flexibel, iedere vorm en maat is mogelijk
  • Hoge kwaliteit
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Kleurvast dankzij de extra UV-stabilisator.

Een zwembad van HDPE heeft tal van voordelen ten opzichte van zwembaden van andere materialen. We zetten hier de voordelen graag voor u op een rijtje.

Voordelen van HDPE ten opzichte van foliebaden

Voor het plaatsen van foliebaden is eerst een bouwkundige bak nodig waar de folie later in wordt aangebracht. De folie moet regelmatig vervangen worden en kan gaan lekken. HDPE-baden zijn zelfdragend, waardoor er vóór plaatsing geen bouwkundige voorzieningen nodig zijn. Doordat de zwembaden in de werkplaats volledig wordt gebouwd en in de meeste gevallen in één stuk wordt geleverd, is lekken haast onmogelijk.

Voordelen van HDPE ten opzichte van betegelde zwembaden  

HDPE-platen zijn massief afgewerkt, waardoor dit materiaal zeer makkelijk te onderhouden en schoon te maken is. Bij betegelde baden is het onderhoud een stuk lastiger omdat vuil zich makkelijker nestelt in de groeven. Daarnaast duurt het bouwproces van betegelde baden vele malen langer dan dat van HDPE-zwembaden.

Voordelen HDPE ten opzichte van polyester zwembaden

Polyester zwembaden zijn normaliter alleen verkrijgbaar in standaard maten en vormen. Daarnaast kan de kleur, net als bij foliezwembaden, gaan vervagen door bootstelling aan UV-stralen. Bij HDPE-zwembaden is elke gewenste maat en vorm mogelijk.

Voordelen HDPE ten opzichte van PP-zwembaden. 

PP staat voor polypropyleen. Dit is, net als HDPE, een thermoplastic. Er zitten echter grote verschillen tussen beide materialen. Zo is HDPE vele malen elastischer, waardoor het een langere levensduur heeft dan PP-zwembaden. Daarnaast is er door de flexibiliteit van HDPE meer mogelijk op het gebied van vorm en formaat dan bij PP.

Uw zwembad op maat

Aqua Unique is uw partner voor ontwerp, advies én bouw van op maat gemaakte zwembaden. Of u nu een binnen- of buitenbad wenst en of u nu een openbaar zwembad wilt aanleggen, of als particulier een eigen zwembad wilt hebben. Alles wat we doen, doen we volgens onze zes Gouden Beloftes: 

Laat ons werk u overtuigen

Meer informatie ontvangen?

Vraag onze brochure boordevol inspiratie aan.