Contact

Particuliere zwembaden van HDPE

Wilt u een zwembad in de tuin? En wilt u graag een uniek zwembad op maat, van het meest hoogwaardige materiaal dat op de markt is? Kies dan voor Aqua Unique. Wij maken onze zwembaden van het materiaal High Density Polyethyleen (afgekort: HDPE). Dit is een thermoplastic: een kunststof die, na verhitting, goed plooibaar en vouwbaar is. Eenmaal afgekoeld is het zeer vormvast, wat van HDPE het perfecte materiaal maakt om zwembaden te produceren.  

Waarom kiezen voor een zwembad van HDPE?

  • Elke vorm en ieder formaat mogelijk
  • Hoge kwaliteit materiaal
  • Nagenoeg geen onderhoud nodig
  • Verkleurt niet in de zon, dankzij extra UV-stabilisator

Foliezwembad versus zwembad van HDPE

Particuliere zwembaden werden vroeger meestal gemaakt van folie. Een tijdrovend proces, omdat eerst een bouwkundige bak ingegraven moest worden, waarin vervolgens de laag folie werd aangebracht. Het aanleggen van een zwembad duurde daardoor niet alleen lang, maar was ook praktisch: de folie moest regelmatig worden vervangen en de kans op lekken was zeker niet denkbeeldig. Een zwembad van HDPE, daarentegen, is sneller te plaatsen en de kans op lekken is nagenoeg nul. Het volledige zwembad wordt immers al in de werkplaats opgebouwd en in één stuk gemonteerd. 

Een betegeld zwembad of HDPE zwembad? 

Een betegeld zwembad heeft als grote voordeel dat er weinig kans is op lekkage. Het heeft echter wel een heleboel nadelen, waarvan het onderhoud toch wel het grootste bezwaar is. Want geen tegels zonder voegen – en daarin kan zich vuil ophopen. Wilt u liever gewoon genieten van uw zwembad, zónder veel poetswerk? Dan is een zwembad van HDPE de beste oplossing. Omdat deze zwembaden massief zijn, kan zich ook geen vuil ophopen in voegen of randen. Bovendien is het plaatsen ervan een stuk minder tijdrovend dan een betegeld zwembad. Zo kunt u des te sneller genieten van uw eigen zwembad! 

Polyester zwembad? Kies liever voor een zwembad van HDPE 

Veel van de standaard verkrijgbare zwembaden zijn gemaakt van polyester. En hoewel daar in principe niet veel mis mee is – los van het feit dat de kleur, net als bij foliezwembaden, kan vervagen – is het natuurlijk veel fijner om een uniek, eigen ontworpen zwembad te hebben. Met daarin luxe extra’s, zoals een bruisbank of een jetstream. Door te kiezen van een op maat gemaakt HDPE zwembad van Aqau Unique stelt u uw eigen zwembad helemaal zelf samen. 

Een HDPE zwembad in de tuin 

U ziet: HDPE is het beste materiaal voor een zwembad in uw tuin. Het is onderhoudsvriendelijk, kleurvast en in ieder vorm en formaat te modelleren voor een zwembad dat echt een eyecatcher is in uw tuin. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij ook uw droomzwembad kunnen realiseren! 
 

Denkt u over een zwembad?

Al ruim 35 jaar de zwembadspecialist

De specialisten van Aqua Unique ontwerpen en realiseren al ruim 35 jaar unieke openbare en particuliere zwembaden op maat. Binnen of buiten, in iedere vorm en kleur die u wenst en vervaardigd van hoogwaardig materiaal. 

[Cases]