Contact

Zwembadwater van drinkwaterkwaliteit

Een frisse duik nemen in een zwembad dat zó schoon is, dat je het water kan drinken. Waarna afspoelen onder de douche niet meer nodig is, omdat er geen chloor in het zwembadwater zit. Elke dag zwemmen zonder dat uw haar droog en stug wordt. Dat klinkt als een droom, maar Aqua Unique maakt het werkelijkheid met het unieke waterbehandeling DAISY® van het toonaangevende bedrijf Dryden Aqua.

Zwembad zonder chloor

Dit bedrijf heeft een oorsprong in de waterbehandeling van aquaria, maar zet zijn kennis nu voornamelijk in voor zwembadtechniek. Het is hun missie om zwembadwater zo schoon en gezond mogelijk te maken, zonder chloor. Daarbij gaat het om het beheersen van de biologie in het water, want alleen dan kan een stabiel systeem met schoon water ontstaan. Het filterproces is hierbij cruciaal. 

Filtersysteem voor zwembadwater

Het filteren van grotere deeltjes, zoals haren en insecten, is de start van het filterproces. De stap daarna is het filteren van onzichtbare deeltjes of oplosbare stoffen, zoals crèmes en oliën. Hiervoor zorgen twee middelen in de filterinstallatie. Deze stoffen verwijderen deeltjes en bacteriën tot 0,1 micron. Een actieve katalysator en stabilisator zorgt er vervolgens voor dat de natuurlijke desinfectiekracht van de zon wordt versterkt en dat het water kristalhelder blijft. Daarnaast bevat het filtersysteem een DA-GEN activator, die met hydrolyse en elektrolyse het water desinfecteert.

Volledig automatisch filtersysteem

Het werkt DAISY®-systeem werkt volledig automatisch. Het meet de waardes in het water, vult het water bij en spoelt het filter terug. Het enige dat u zelf moet doen, is één keer per jaar het systeem bijvullen. Verder heeft u er geen omkijken naar, het is zo goed als onderhoudsvrij. Dat maakt dit systeem ook uitermate geschikt voor gebruik in het zwembad bij uw vakantiehuis. En is er toch iets aan de hand? Onze monteur kan via de bijbehorende app op afstand meekijken met de waardes van uw zwembad.

Kies ook voor zwemwater van drinkwaterkwaliteit!

Wilt u ook genieten van zwembadwater met drinkwaterkwaliteit? Of u nu een bestaand zwembad hebt of een nieuw zwembad laat aanleggen: deze unieke filterinstallatie is in alle situaties toepasbaar. Download de leaflet voor meer technische informatie of neem meteen contact op. We vertellen u er graag alles over.