Contact

Openbare zwembaden van HDPE

Iedereen houdt van een frisse duik in het zwembad, vooral op warme dagen. En als het gaat om het bouwen van openbare zwembaden, is het kiezen van het juiste materiaal cruciaal. Een steeds populairdere optie is High-Density Polyethyleen (HDPE), en dit artikel lichten wij graag toe waarom dat zo is.

Waarom kiezen voor HDPE voor uw openbare zwembad?

Allereerst is HDPE supersterk en bestand tegen onder andere corrosie, chemicaliën en erosie. Dit betekent dat het zwembad niet snel slijt zoals bij bijvoorbeeld beton en polyester vaak gebeurt. Geen gedoe meer met barstende tegels, lekkages, verkleuringen en hoge onderhoudskosten. Een zwembad van HDPE staat garant voor decennialang zwemplezier voor u en uw gasten.  

Bespaar op hoge onderhoudskosten door een zwembad van HDPE

Maar er is meer! HDPE heeft een glad oppervlak, wat betekent dat er minder snel algen en bacteriën aan hechten. Dat maakt het schoonmaken en het behouden van een optimale waterkwaliteit een stuk makkelijker. Minder onderhoud betekent minder gedoe en lagere kosten op de lange termijn.

Vormvrijheid

HDPE kan worden gevormd in bijna elke vorm die u maar kunt bedenken. Dus als u een zwembad wilt in een andere vorm, ingewikkelde waterelementen of een unieke glijbaan, dan kan HDPE dat waarmaken.

Mocht u bijvoorbeeld een bestaand zwembad hebben dat aan vervanging toe is. En waar rekening gehouden moet worden met de bestaande vormen en afmetingen. Dan kunnen wij het zwembad van HDPE zo maken dat het precies past in de oude situatie. Ook voor renovatie projecten biedt HDPE een uitstekende oplossing.

Milieuverantwoordelijk

Wat in deze tijd zeker niet onbelangrijk is, is dat HDPE een milieubewuste keuze is. Het is recyclebaar en vereist minder energie en grondstoffen om te maken dan bijvoorbeeld beton. Daarnaast gaat het decennialang mee.

Openbare zwembaden van HDPE: alle voordelen en nadelen op een rijtje

Kortom, HDPE is een zeer geschikte keuze voor openbare zwembaden. Het is sterk, makkelijk schoon te houden, flexibel in ontwerp, milieu verantwoordelijk, en het bespaart u een hoop gedoe bij installatie en onderhoud. Dus als u een zwembad wilt bouwen dat zowel leuk als praktisch is, denk dan aan HDPE.

  • Vormvrijheid: Elke vorm en ieder formaat mogelijk
  • Hoge kwaliteit en supersterk
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Verkleurt niet in de zon dankzij extra UV-stabilisator
  • Decennialang zwemplezier
  • Een openbaar zwembad van HDPE heeft veel pluspunten in vergelijking met zwembaden van andere materialen.

Aqua Unique heeft veel ervaring in het maken en plaatsen van openbare zwembaden van HDPE in verschillende sectoren. Van wellness zwembaden tot aan het Tikibad in Duinrell en recreatiepark Terspegelt.

Bent u op zoek naar een (nieuw) zwembad dat uw gasten genoeg plezier en vertier biedt? Wij denken graag met uw ontwerp en plannen mee. Neem vandaag nog contact op met ons om uw unieke zwembad op maat te realiseren. 

Uw zwembad op maat

Aqua Unique is uw partner voor ontwerp, advies én bouw van op maat gemaakte zwembaden. Of u nu een binnen- of buitenbad wenst en of u nu een openbaar zwembad wilt aanleggen, of als particulier een eigen zwembad wilt hebben. Alles wat we doen, doen we volgens onze zes Gouden Beloftes: 

Laat ons werk u overtuigen

Meer informatie ontvangen?

Vraag onze brochure boordevol inspiratie aan.