Contact

Openbare zwembaden van HDPE

Wij maken onze openbare zwembaden van High Density Polyethyleen (afgekort: HDPE). Dit materiaal is een thermoplastic die na verhitting plooibaar en vormbaar wordt. Eenmaal afgekoeld neemt het zijn definitieve vorm aan. Dit maakt HDPE het ideale materiaal om zwembaden van te maken.

Waarom kiezen voor HDPE voor uw openbare zwembad?

  • Voor veel doelen inzetbaar
  • Elke vorm en ieder formaat mogelijk
  • Hoge kwaliteit
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Verkleurt niet in de zon dankzij extra UV-stabilisator

Een openbaar zwembad van HDPE heeft veel pluspunten in vergelijking met zwembaden van andere materialen.

HDPE in vergelijking met een zwembad van folie

Vroeger werden veel openbare zwembaden van folie gemaakt. Hiervoor moest eerst een bouwkundige bak geplaatst worden, waarin dan later folie werd aangebracht. Dit is niet alleen een tijdrovend proces, maar ook een kwetsbare methode: de folie moet regelmatig vervangen worden en de mogelijkheid dat het gaat lekken, is altijd aanwezig. Onze openbare zwembaden van HDPE daarentegen zijn zelfdragend. Het enige dat nodig is voor plaatsing, is een gat dat groot genoeg is voor het zwembad: verder zijn er geen bouwkundige voorzieningen nodig. Doordat de zwembaden in de werkplaats volledig worden gebouwd en meestal in één stuk worden geleverd, is lekken nagenoeg uitgesloten.

Betegeld openbaar zwembad versus HDPE  

De meeste openbare zwembaden zijn betegelde zwembaden. Toch is HDPE ook voor deze zwembaden het beste alternatief. HDPE-platen zijn namelijk massief afgewerkt en zeer eenvoudig schoon te houden én te onderhouden. Er kan zich immers geen vuil nestelen tussen de voegen. En ook hier geldt weer dat het plaatsen van een HDPE-zwembad veel sneller verloopt dan het bouwen van een betegeld zwembad. U kunt uw openbare zwembad dus sneller openen voor gasten.  

Voordelen HDPE-zwembad ten opzichte van polyester zwembaden

Voor openare zwembaden is polyester niet de beste keuze. Deze zwembaden zijn meestal alleen verkrijgbaar in standaard maten en vormen, waardoor u zich moeilijker kunt onderscheiden. Een groter bezwaar is dat de kleur - net als bij foliezwembaden - onder invloed van zonlicht vervaagt. Dit is bij een HDPE-zwembad niet aan de orde. Bovendien bepaalt u hierbij de vorm en het formaat van uw zwembad helemaal zelf. Alles is mogelijk! 

Kies HDPE voor uw openbare zwembad

Het is duidelijk: HDPE doorstaat de vergelijking met andere materialen glansrijk en is hét ideale materiaal voor openbare zwembaden en op campings, in hotels en in wellnesscentra. Neem vandaag nog contact op met Aqua Unique om uw unieke zwembad op maat te realiseren.

Uw zwembad op maat

Aqua Unique is uw partner voor ontwerp, advies én bouw van op maat gemaakte zwembaden. Of u nu een binnen- of buitenbad wenst en of u nu een openbaar zwembad wilt aanleggen, of als particulier een eigen zwembad wilt hebben. Alles wat we doen, doen we volgens onze zes Gouden Beloftes: 

Laat ons werk u overtuigen

Meer informatie ontvangen?

Vraag onze brochure boordevol inspiratie aan.