Contact

Luxe wellness zwembad en whirlpool met infinity

Waar luxe en natuur samenkomen

Dat is het motto van Spa Sereen Maastricht. Dit nieuwe en luxueuze wellness complex biedt toegang tot de mooiste spa’s en sauna’s. Spa Sereen behoort daardoor tot de topsauna’s van Limburg. In opdracht van Reimink Zwembaden maakte Aqua Unique het buitenzwembad en whirlpool met infinity. 

Meedenken met de opdrachtgever

“In 2020 nam Spa Sereen contact met ons op. Voor de realisatie van het nieuwe wellness centrum zochten ze partijen die meedachten in de plannen, en deze ook konden uitvoeren. Dit was het begin van een mooie samenwerking. Wij zijn sinds het begin van het project betrokken geweest. In het voortraject hebben wij de wensen en concept van de opdrachtgever doorgenomen en meegedacht over de invulling van het buitenterrein van de wellness.

Het is de kunst om de buitenruimte zo in te delen dat de ruimte optimaal benut wordt en de gasten er optimaal kunnen genieten. Spa Sereen wil bezoekers een unieke ervaring bieden, en het buiten terrein speelt daar ook een belangrijke rol in. Zo dachten wij niet alleen na over de locatie van het zwembad, whirlpool en ligweide. Maar ook over de grootte hiervan. De capaciteit van het zwembad, whirlpool een ligweide moet gericht zijn op het aantal bezoekers tijdens piek uren. Je wilt te allen tijde voorkomen dat het zwembad straks te klein is. Dat doet afbreuk aan de ervaring van de bezoekers.

Last but not least, dachten wij na over de vormgeving en de esthetische wensen van het zwembad en de buitenruimte. Wat past bij de uitstraling van het wellness centrum? Hoe wordt het zwembad straks gebruikt? Om in te zwemmen of juist om te ontspannen? Welke wellness faciliteiten willen wij in het zwembad integreren? Enzovoorts.

Met al deze informatie maakte wij de tekeningen en plannen compleet en zo creëerde wij gezamenlijk de buitenruimte.” Aldus Erik van Schilt, Eigenaar Aqua Unique.

Buitenzwembad en whirlpool met infinity

Het concept dat uiteindelijk is ontworpen bestaat uit een ruime ligweide, een whirlpool met infinity en een buitenzwembad. Het buitenzwembad, met een afmeting van 6 bij 15 meter, is een verwarmd bad waar genoeg ruimte is om in te zwemmen. Over de gehele breedte is een inlooptrap met daaronder een geïntegreerd lamellenafdekking. Voor de optimale sfeerbeleving zit er in het zwembad kleurverlichting van EVA-Optic.

De whirlpool met infinity is een vierkante bak gemaakt van HDPE met een overloopgoot. Hierdoor is de waterlijn gelijk aan de tegels. Wat een strakke en luxe uitstraling geeft. Net als het zwembad, is de whirlpool ook voorzien van een geïntegreerd lamellenafdekking.

De realisatie

"Het officiële akkoord was het startsein voor het project. De productie en realisatie kon beginnen. Vanaf dat moment zijn wij aangesloten bij het bouwteam. Samen met andere betrokken partijen startte de voorbereidingen van de werkzaamheden. Er vond regelmatig overleg plaatst om er voor te zorgen dat alle werkzaamheden netjes op elkaar zijn afgestemd.

Ook bij ons zijn toen de werkzaamheden opgestart. De whirlpool is in z’n geheel gemaakt in de werkplaats. Het buitenzwembad, met een afmeting van 6 meter bij 15 meter, is in twee delen gemaakt. Op locatie is het zwembad verder afgemaakt en de whirlpool geïnstalleerd. De filterinstallatie en watertechniek zijn geïnstalleerd door Reimink Zwembaden. 

Bezoekers van Spa Sereen Maastricht kunnen baden in luxe en genieten van deze prachtige omgeving.