Contact

Zes tips om je zwembad klaar te maken voor de zomer

Met het verzetten van de klok is het voorjaar officieel aangebroken. De warmere dagen zijn in aantocht en dus is het tijd om het zwembad klaar te maken voor de zomer. Wanneer je het zwembad klaar maakt voor de zomer is geheel afhankelijk van de tijd van het jaar en de buiten temperaturen. Het is verstandig om te wachten tot de vorst voorbij is. In dit artikel geven wij zes tips voor het zomer klaar maken van jouw zwembad.

Onderhoudsarm zwembad van Aqua Unique

Hoeveel werk en tijd je hieraan kwijt bent, is geheel afhankelijk van het type zwembad, de grote en filterinstallatie. Met een onderhoudsarm zwembad van Aqua Unique is één ding zeker, veel onderhoud heb je er niet aan. Onze zwembaden worden voorzien van een automatisch filterinstallatie. Het meet- en regelsysteem wat erbij zit, zorgt ervoor dat de waardes van het water 24/7 worden gemeten, en zo automatisch wordt bij gedoseerd. Zo houd je extra tijd over om van het zwembad te genieten.

6 tips om je zwembad zomer klaar te maken

1. Inspectie en schoonmaken zwembad

Allereerst is het handig om alle bladeren en vuil weg te halen van het winterdek of de lamellenafdekking. Dit kun je het snelst doen met een bezem of een bladblazer, zodat dit niet in het water terecht komt. Haal vervolgens de winterafdekking of het bladernet weg en open het zwembad.

Let op! Voor het openen van de lamellenafdekking is het erg belangrijk dat er voldoende water in het zwembad zit. Mocht dit niet zo zijn, vul dan eerst aan met water. Zoals bij stap twee.

Haal vervolgens de rest van het vuil en bladeren weg met een schepnet. De hoeken van het zwembad en de trap kun je het beste schoonmaken met een zwembadborstel. Zet ook de robotstofzuiger aan het werk zodat die het vuil van de bodem kan halen.

2. Aanvullen zwembad

Soms is het nodig om het zwembad bij te vullen met water. Gebruik hiervoor altijd leidingwater. Dat is de juiste basis voor een goede waterkwaliteit. Over het algemeen is de juiste hoogte van het water tot halverwege de skimmers. Op dit niveau werkt ook de lamellenafdekking het beste. Bij een te lage of te hoge waterstand kan dit problemen geven voor de afdekking.

3. Opstarten/aanzetten filter installatie

Wanneer het grove vuil uit het zwembad is en het waterniveau op peil is, is het tijd om de filterinstallatie weer op te starten. Kijk hierbij ook of er nog voldoende chloor, zwavelzuur, vlokmiddel en andere middelen aanwezig zijn die je gebruikt voor het reinigen van het zwembad. Laat de filterinstallatie de rest van de zomer aanstaan en zorg ervoor dat het water blijft circuleren.

4. Opstarten warmtepomp

Vervolgens kun je ook de warmtepomp aan zetten op de gewenste temperatuur. Houd er rekening mee dat het enkele dagen tot weken kan duren voordat het zwembad volledig op de gewenste temperatuur is. Dit is geheel afhankelijk van de buiten temperatuur,  gewenste temperatuur, bad volume en het type warmtepomp. Zorg er in ieder geval voor dat je ruim op tijd de warmtepomp aan zet.

5. Schoonhouden – terugkerend onderhoud

Nadat je het zwembad hebt opgestart en het meeste vuil eruit hebt gehaald is het belangrijk om dit bij te houden.  Wanneer je een onderhoudsarm zwembad van Aqua Unique hebt, is dit gelukkig niet veel werk. Het enige wat je moet doen is:

  1. Met enige regelmaat de robotstofzuiger in het zwembad aanzetten en filters van de robot reinigen.
  2. Met een schepnet de bladeren er uit halen
  3. Af en toe controleren of er nog genoeg chemicaliën zijn.

Door deze stappen te volgen en regelmatig onderhoud uit te voeren gedurende het zwemseizoen, kun je ervoor zorgen dat je zwembad in topconditie blijft en dat je veilig en comfortabel kunt genieten van je zomerdagen aan het water.

6. Baden in luxe

Alles is weer schoon, check,
Filterinstallatie staat aan, check
Water is op temperatuur, check.

Time to relax! Jouw zwembad is er weer helemaal klaar voor. Neem een duik in het zwembad en geniet van de ontspannende momenten met vrienden en familie.