Contact

Een waterspeeltuin als ware toevoeging

Net als privé zwembaden zijn ontwikkeld tot een belangrijk stuk van de leef- en woonomgeving, zo kent ook de openbare zwembaden een switch. De steeds kritischer wordende consumenten stellen hogen eisen waardoor zwembaden en vakantieparken meer te bieden moeten hebben. Een simpel zwembad om baantjes in te trekken is al niet meer voldoende. Het zwembad moet een plek worden waar sport en waterplezier centraal staan. Daarbij kan plezier niet alleen in, maar ook rónd het zwembad plaatsvinden. 

In Noord-Amerka zijn waterspeeltuinen een bekend fenomeen. Sinds een paar jaar is het langzaam over gekomen in Europa waar je de waterspeeltuinen steeds vaker tegenkomt. Waterspeel tuinen komen perfect tegemoet aan de behoefte van kinderen om met water te spelen. 

Interactieve waterspeeltuinen

Kinderen voelen zich van nature aangetrokken door water en vinden in zo'n interactieve waterspeeltuin een gezonde en leerzame speelomgeving. Waterspeeltuinen zetten aan tot langdurig en veel bewegen wat weer een bijdrage levert aan de gezondheid en de ontwikkeling van kinderen. Door de interactieve lading die een waterspeeltuin heeft, worden kinderen gestimuleerd om samen te werken, te leren en creatief om te gaan met spannende uitdagingen. (gebaseerd op een repotage van D. Hermans in het vakblad Zwembadpro)

Waterspeeltuinen van HDPE

Net als onze zwembaden worden de waterspeeltuinen van HDPE gemaakt. Door de brede inzetbaarheid van dit materiaal kan het goed gebruikt worden voor waterspeeltuinen om zo iedere gewenste maat en vorm te realiseren. Door gebruik te maken van een speciale techniek wordt er extra zorg en aandacht besteed om een zo veilig mogelijke speelomgeving te realiseren waar kinderen ongedwongen hun gang kunnen gaan.