Contact

Recreatiepark TerSpegelt ging van folie en tegels naar HDPE van Aqua Unique

“Aqua Unique levert kwalitatief hoogwaardig werk af en dat zie je!”

Met een ruim twintig jaar oud zwembad was Recreatiepark TerSpegelt hard toe aan een renovatie zodat de trekpleister zijn vijf sterren kon blijven waarmaken. Met de technieken van Aqua Unique hoefde de huidige ruimte niet verbouwd te worden en kreeg het binnenzwembad een upgrade. Directeur Michel Huigevoort vertelt over het renovatieproject.

Op een recreatiepark waar luxe en buitenleven centraal staan voor jong en oud, hoort natuurlijk ook een mooi zwembad. “Ons vorige bad was al ruim twintig jaar oud en hard toe aan vervanging”, vertelt Michel Huigevoort, directeur van Recreatiepark TerSpegelt in Eersel. “Voor het nieuwe binnenbad wilden we graag dat dit zou passen in de beschikbare ruimte maar met een betere verbinding naar het huidige complex en het bijbehorende overdekte speelparadijs SterrenStrand. Onze partner Lotec tipte ons Aqua Unique. Al snel hadden we een goede klik met Erik en hebben we voor zijn bedrijf gekozen.”

Meer speelwaarde, minder onderhoud

In een waterspeelpark is het belangrijk dat de baden makkelijk te onderhouden zijn. Met de kunststof High Density Polyethyleen- (HDPE) platen is dat het geval. Huigevoort: “Je hebt minder voegen, je hebt geen kit die los kan raken, het is makkelijk schoon te maken en het is duurzamer, want het kan tegen een stootje in tegenstelling tot tegels en folie. Daarbij ziet het er mooi uit.” En dus is het hoofdbassin met HDPE bedekt in de wintermaanden wanneer TerSpegelt gesloten is. “We hadden een bad met tegels en twee baden met folie en dit is een fraaie en degelijke oplossing.”

   

“Aqua Unique is een heel fijne partij om mee samen te werken. Vanaf het begin was er al vertrouwen, het voelde meteen goed. Ons hoofd Technische Dienst Bart van der Meijden werkte intensief met ze samen, en zo zagen we dat ze van hetzelfde kaliber zijn en kwalitatief hoogwaardig werk afleveren. Ze dachten met ons mee, bijvoorbeeld over de details: waar komen de trappen en inspuiters, hoe worden de trappen afgewerkt en andere zwembad technische zaken. In die zin hebben ze veel voor ons betekend.”

Naar volle tevredenheid

Mede dankzij Aqua Unique heeft Recreatiepark TerSpegelt een mooi en duurzaam binnenbad waar jong en oud in genieten. Een aanrader dus? “Zeker, wij hebben ze onlangs nog aanbevolen aan een Belgische partij”, vertelt Huigevoort. “Toch hebben we wel een verbeterpunt: omdat het team van Aqua Unique vrij klein is, zijn ze soms moeilijk te bereiken. Dat is lastig, zeker wanneer je ter plekke iets wilt beslissen. Toch is alles op zijn pootjes terecht gekomen. Nu hebben wij een aantrekkelijk zwembad met meer speelwaarde waar volop in genoten wordt en waar we veel positieve reacties van gasten op krijgen. Doel bereikt dus!”

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor de binnenbaden en buitenbaden van uw recreatiepark? Neem dan contact met ons op, we gaan graag met u in gesprek!

Laat ons werk u overtuigen

Meer informatie ontvangen?

Vraag onze brochure boordevol inspiratie aan.