Contact

Nieuwe uitstraling voor camping 't Rheezerwold met vernieuwd buitenbad van Aqua Unique

”Dankzij snelheid en kosten een ideaal totaalplaatje”

Camping ’t Rheezerwold uit Hardenberg heeft op aanraden van haar aannemersbedrijf bij Aqua Unique aangeklopt voor een nieuw buitenzwembad. En dat bleek niet voor niets, het buitenbad was hard toe aan vervanging. Inmiddels wordt er volop genoten van het unieke zwembad, maar hoe is de samenwerking gegaan? Mede-eigenaar Robert Palstring vertelt er meer over.

Het buitenzwembad van camping ’t Rheezerwold uit Hardenberg was aan vervanging toe. “We hebben eigenlijk niet verder gekeken toen Aqua Unique werd voorgedragen door onze aannemer Reimink”, vertelt mede-eigenaar Robert Palstring. “Zij hebben eerder met Aqua Unique gewerkt en waren erg te spreken over de zwembaden. Dus toen ons buitenbad vervangen moest worden, zijn we met ze gaan samenwerken.” Daarnaast moest het ook in korte tijd gebeuren en moest het gat van het oude zwembad gebruikt worden.

     

Zelf met de handen uit de mouwen

Nadat de keus op een High Density Polyethyleen (HDPE) bad was gevallen, kon er worden begonnen. “We zaten op dat moment precies in de winter met koude temperaturen”, legt Palstring uit. “Daarom hebben we tenten over het oude bad gezet zodat we geen vertraging zouden oplopen door het weer. Aqua Unique heeft het nieuwe zwembad geleverd en geplaatst inclusief het storten van de betonnen rand en het plaatsen van de randstenen, de rest hebben we zelf of samen met Reimink gedaan. Aqua Unique legde uit wat er moest gebeuren, wij voerden het uit.” Dit gold voornamelijk voor het vullen van het bad en het aansluiten van de installatie. “De bestrating en aankleding hebben we volledig zelf gedaan.”

Doordat de winterperiode een drukke tijd is voor Aqua Unique, was het fijn dat ’t Rheezerwold werk uit handen kon nemen. “Zeker toen ze nog met een paar zieken kwamen te zitten. Toch is Erik toen zelf ook nog in zijn pak komen helpen. Wij hebben dus eigenlijk niets aan te merken op de samenwerking.” Het resultaat mag er wezen: een grijs zwembad in een unieke vorm met een inlooptrap, bruisbank, hydrosta voor een natuurlijk stroming, een fijne nekdouche en een mooie familieglijbaan.

   

Ideaal totaalplaatje

Met een zwembad van Aqua Unique heeft de camping ook de garantie voor een onderhoudsvriendelijk zwembad dat altijd zijn uitstraling zal behouden. Palstring: “Een zwembad van folie is kwetsbaar, het kan snel lek gaan door iets scherps. Dit zwembad daarentegen is praktisch onderhoudsvrij: we hoeven het niet leeg te pompen en als het vriest, moeten we de installatie even aanzetten om het water in beweging te houden. Het is glad materiaal met een mooie uitstraling dat makkelijk schoon te houden is.”

Een voorbeeld daarvan beleefde de campingeigenaar afgelopen zomer. “Doordat het vaak heel warm weer was, hebben onze gasten veel zonnebrand gesmeerd. Na verloop van tijd ontstond er een randje tegen de zijkanten. Dankzij het schoonmaakmiddel dat ze aanbevolen, was dit zo weer verholpen.” Mede hierdoor noemt Palstring het bad van Aqua Unique een ‘ideaal totaalplaatje’. “Zeker als je het kostenplaatje en de snelheid meerekent.”

Goed voorbeeld doet goed volgen

Dat camping ’t Rheezerwold tevreden is over haar nieuwe zwembad, mag duidelijk zijn. “Daarbij zijn er al veel collega’s komen kijken naar ons buitenbad, allemaal zijn ze te spreken over de uitstraling en het onderhoudsgemak. En wij dus ook!”

Heeft uw camping ook behoefte aan een nieuw binnenzwembad, buitenzwembad of beide? Neem dan gerust contact met ons op, we vertellen u graag over de mogelijkheden!

Laat ons werk u overtuigen

Meer informatie ontvangen?

Vraag onze brochure boordevol inspiratie aan.