Contact

Uitbreiding Tikibad Duinrell succesvol gerealiseerd door Aqua Unique

“De kwaliteit van het zwembad, de soepele en snelle plaatsing en de service van Aqua Unique zijn goed bevallen”

Iedereen kent het Tikibad van Duinrell met zijn vele glijbanen. Maar sinds de zomer van 2019 is daar ook een waterparadijs buiten bijgekomen. Hiervoor schakelde het attractiepark uit Wassenaar Aqua Unique in, op aanraden van haar zwembadleverancier Lotec. Een mooie klus waar hoofdverantwoordelijke van Duinrell Joris van Nistelrooij tevreden op terugkijkt.

Attractiepark Duinrell besloot om het befaamde Tikibad naar buiten uit te breiden. Het oude buitenzwembad heeft plaatsgemaakt voor een nieuw bad, inclusief waterspeelpark met glijbanen en de allergrootste ‘tipping bucket’ van Nederland. “Na veel wikken en wegen hebben wij voor een HDPE-bad van Aqua Unique gekozen”, vertelt Joris van Nistelrooij, hoofdverantwoordelijke voor de techniek, onderhoud en realisatie van projecten bij Duinrell. “Het onderhoud gaf de doorslag. In vergelijking met een bad van beton en tegels is High Density Polyethyleen veel beter te onderhouden.”

   

Makkelijk in alle opzichten

“Wij zijn via onze zwembadleverancier Lotec in contact met Aqua Unique gekomen. Lotec is al tientallen jaren een gewaardeerde partner in verschillende projecten, en dan is een aanbeveling veel waard.” Daardoor werd besloten dat het grote, verwarmde buitenzwembad door de specialisten van Aqua Unique geplaatst mocht worden. Van Nistelrooij: “De zwembaden van Aqua Unique hebben een mooie uitstraling. Maar ook de installatie is relatief eenvoudig: wij hoefden alleen een gat te graven en een betonnen vloer te leggen waar de bak in past. Zo waren we ook minder afhankelijk van het winterse weer bij de plaatsing.”

Door de ervaring met dit soort projecten van de projectmanagers van Duinrell verliep het proces van ontwerp tot realisatie soepel. “Nadat wij het ontwerp hadden bedacht, zijn wij naar Aqua Unique gegaan om te zien wat mogelijk was. Samen met Lotec hebben wij vervolgens besproken waar de trappen geplaatst moesten worden, waar het water in- en uitgaat, hoe alles aangesloten moest worden en hoe het roldek voor energiebesparing geïntegreerd kon worden. Met alle betrokken partijen werkten wij zo de details uit in de wekelijkse bouwoverleggen om tot dit uiteindelijke resultaat te komen.”

Mooi eindresultaat

De kwaliteit van het zwembad, de soepele en snelle plaatsing en de service van Aqua Unique zijn goed bevallen voor Van Nistelrooij en zijn team. “Wij hebben de vraag nog niet gehad, maar ik zou Aqua Unique aanraden aan andere bedrijven. Eigenaar Erik en zijn team zorgen ervoor dat het geregeld wordt. De joviale manier van werken zorgde bij de andere ondernemers soms voor onrust met oog op de deadline, maar zoals afgesproken is alles volgens planning af gekomen. Mochten we daarom later nog eens een zwembad gaan plaatsen, dan overwegen wij een samenwerking met Aqua Unique zeker weer.”

Bent u benieuwd of uw waterspeelpark ook gebaat is bij een nieuw binnenzwembad, buitenzwembad of allebei? Neem dan zeker contact met ons op, wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden!

Beelden: Duinrell

   

Laat ons werk u overtuigen

Meer informatie ontvangen?

Vraag onze brochure boordevol inspiratie aan.