Contact

Alles over de kosten van een zwembad

Een zwembad laten ontwerpen en aanleggen is hoe dan ook een kostenpost. Maar wel eentje die het absoluut waard is. Met een zwembad van Aqua Unique heeft u jarenlang zwemplezier. Wij zetten de kosten van uw nieuwe zwembad graag voor u op een rij.  

De kosten voor de aanleg van een zwembad

Een zwembad aanleggen is een groot project en er zijn vele mogelijkheden. In iedere prijsklasse is een zwembad te realiseren. De exacte kosten voor het aanleggen van een zwembad zijn afhankelijk van verschillende factoren:

 1. Het type materiaal
 2. De afmetingen en vorm
 3. Zwembadopties
 4. Extra wellnessfaciliteiten
 5. Zwembadafdekking
 6. Zwembadinstallaties om te zwemmen in water van drinkwaterkwaliteit
 7. Zwembadrand
 8. Grondwerkzaamheden, transport en plaatsing van het zwembad

Ieder zwembad is uniek en heeft daardoor een andere prijs. Logischerwijs, hoe groter het zwembad hoe groter het project en dus ook de bijbehorende prijs. Tijdens een vrijblijvende afspraak met een van onze specialisten worden al uw wensen en mogelijkheden besproken. Na deze afspraak ontvangt u van ons een passende offerte. Hierin wordt voor u meteen inzichtelijk wat een HDPE zwembad van Aqua Unique gaat kosten.

Voor een hoogwaardig en onderhoudsarms inbouwzwembad van HDPE van Aqua Unique bent u gemiddeld tussen de 35.000 en 120.000 euro kwijt. Dit is de prijs die wij rekening voor het gehele zwembadproject: van productie tot en met het zwemklaar opleveren van het zwembad en alles wat daarbij hoort.

Terugkerende kosten voor zwembad onderhoud

Naast de aanschaf kosten voor een zwembad zijn er ook terugkerende kosten voor bijvoorbeeld onderhoud en service. Ook dit is iets om van te voren over na te denken. Zo kan de aanschaf van een zwembad goedkoper zijn, maar zijn de terugkerende kosten voor onderhoud en energie duurder. Wanneer u al deze kosten in beeld heeft, kunt u een goede afweging maken en kiezen voor een zwembad dat bij nu past.

Zorgeloos genieten met een onderhoudsarm en energiezuinig zwembad

Bij Aqua Unique hebben wij een concept ontwikkeld waarbij u jarenlang zorgeloos kan genieten van een onderhoudsarm en energiezuinig zwembad. Door de gladde oppervlakte gaat vuil zich niet hechten. Daarnaast voorzien wij onze zwembaden uitsluitend van energiezuinige zwembadinstallaties die volledig automatisch zijn. Zo is uw zwembad ten alle tijden in topconditie zonder dat u daar zelf iets voor hoeft te doen. Hierdoor kunt u optimaal en zorgeloos van uw zwembad genieten.

De energiekosten van een zwembad

Energiekosten van een zwembad is erg lastig in te schatten en afhankelijk van verschillende factoren, namelijk:

 • De grootte van het zwembad
 • Hoe vaak en wanneer u zwemt. Wanneer u ook in de winter zwemt bent u logischerwijs meer kwijt dan alleen het zomerseizoen.
 • Buitentemperatuur
 • Afdekking van uw zwembad
 • Manier van verwarmen

Onderhoudsvriendelijke en energiezuinige installaties

Bij onze zwembaden plaatsen wij onderhoudsvriendelijke en energiezuinige installaties. Voor het verwarmen van het zwembad adviseren wij een warmtepomp. Om de energiekosten van een zwembad laag te houden, kiezen veel klanten ervoor om (extra) zonnepanelen te plaatsen. 

Op maat gemaakt

Een op maat gemaakt zwembad van Aqua Unique is een onderhoudsvriendelijke en energiezuinige keuze. Hiermee bespaart u op de kosten van het onderhoud van uw zwembad. Zo houden wij terugkerende kosten aan onderhoud en energie voor u zo laag mogelijk.

Contacteer ons voor alle mogelijkheden en de kosten ervan

Bij Aqua Unique luisteren we naar onze klanten. Profiteer van de voordelen van ons maatwerk en laat uw zwembad ontwerpen én realiseren door ons. Wij geven u een eerlijke prijsopgave en tijdens een demonstratie van ons demo-zwembad heeft u altijd nog de mogelijkheid om uw ontwerp en offerte aan te passen. Met een zwembad van Aqua Unique kunt u het hele jaar door baden in luxe. Droom alvast weg bij onze gerealiseerde projecten en doe inspiratie op. Neem contact met ons op voor een afspraak en ontdek de vele mogelijkheden. Vul ons contactformulier in of bel naar 0167 56 09 05.